Резонанс
9 березня 2015
Мотивом вбивства Нємцова названо релігію - ЗМІ
За словами джерела, головний обвинувачений у вбивстві, будучи людиною віруючою, вирішив помститися Нємцову
news-image

Джерело агентства "Росбалт" в правоохоронних органах повідомило, що мотивом вбивства Бориса Нємцова були його негативні висловлювання на адресу мусульман, ісламу і пророка Мухаммеда. За словами джерела, головний обвинувачений у вбивстві Заур Дадаєв, будучи людиною віруючою, вирішив помститися Нємцову.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

"Фактично Дадаєв зізнався в організації цього злочину. Тому якихось гучних викриттів або затримань в рамках розслідування чекати не варто", - сказало джерело.

У повідомленні згадуються висловлювання Нємцова, зроблені після нападу терористів на редакцію французької сатиричної газети Charlie Hebdo. 9 січня в своєму блозі Нємцов опублікував пост під заголовком "Ісламська інквізиція", в якому писав, що іслам "перебуває в середньовіччі", і закликав "боротися за світську державу, тобто за відділення мечеті від влади".

Нагадаємо, що в справі про вбивство Бориса Нємцова заарештовано п'ять осіб - Заур Дадаєв, Анзор Губашев, Шагід Губашев, Тамерлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв. У суді четверо останніх заявили про свою невинність, Дадаєв такої заяви не зробив.