Війна
9 березня 2015
Бойовики знову перейшли зі стрілецької зброї на артилерію
Артобстрілам піддалися Авдіївка та Опитне
news-image

Після которкочасного припиненн застосування артилерії в зоні АТО бойовики знову повертаються до застосування важкого озброєння, пише Є | Єдність.інфо.

Зокрема, з 8 на 9 березня, НЗФ двічі обстріляли місто Авдіївку з артилерійського озброєння. А о 3 годині ночі ворожі гармати били по Опитному, повідомляють в прес-центрі АТО.

Основну бойову активність НЗФ сконцентрували на Донецькому напрямку. Зокрема, за ніч найбільше постраждало селище Піски, по якому бойовики тричі завдавали ударів з мінометів і гранатометів. Крім того обстрілів зазнали Опитне, Красногорівка, Водяне.

На Артемівському напрямку селище Троїцьке двічі зазнало вогневих ударів із 120-міліметрових мінометів і зенітної установки противника.

На Луганському і Маріупольському напрямку ворог кілька разів застосовував стрілецьку зброю. Залишається напружена ситуація поблизу села Широкіне, обстріли якого не припиняються протягом останніх декількох тижнів.

Загалом протягом ночі з 20:00 вечора до 6 ранку бойовики 16 разів завдали вогневих ударів по українських позиціях, використовуючи здебільшого міномети і гранатомети.

Таким чином, незважаючи на мирні домовленості, противник продовжує здійснювати збройні провокації проти сил АТО на Донбасі.