Політика
9 березня 2015
Туск визнає, що країни ЄС не готові до введення нових санкцій проти Росії
Він висловив побоювання, що Москва має намір встановити контроль над усією Україною
news-image

Голова Євроради Дональд Туск констатував неготовність країн Євросоюзу до введення додаткових санкцій проти Росії.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на DW.

За його словами, в Європі досягти одностайності з цього питання в даний час неможливо, незважаючи на те що зафіксовано вже більше однієї тисячі порушень перемир'я, про яке сторони конфлікту домовилися в лютому.

"Досягти консенсусу між 28 демократіями - оскільки це не тільки держави, але й демократії - дуже важко", - підкреслив Туск.

Він зазначив, що деякі політики в Європі готові повірити в можливість доброї волі з боку російського президента Володимира Путіна і Росії, проте додав, що сам він налаштований скептично. Глава Євроради вважає, що необхідно "докладати постійні зусилля" для захисту від спроб Росії внести розкол між європейськими лідерами.

Туск висловив побоювання, що Росія намагається "встановити контроль над усією Україною - військовими, економічними чи іншими засобами".

Дональд Туск, ставлення якого до Росії, як зазначає The New York Times, більш радикальное, ніж у багатьох європейських лідерів через досвід життя в Польщі, заявив, що він бажав би від Європи більш рішучої підтримки США в їхніх зусиллях перешкодити Росії "перекроїти кордони України". Він підкреслив, що особисто у нього немає сумнівів, "хто є жертвою, а хто - агресором у цій частині світу".