Суспільство
10 березня 2015
Бойовика Моторолу нагородили медаллю зі Словаччини за допомогу людям
Це перша громадянська нагорода "ополченця"
news-image

Бойовик Моторола нагороджений медаллю «За захист мирного населення». Нагороду захиснику Донбасу вручав представник Почесного посольства "Новоросії" в Словаччині Маріан Фаркаш, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на російські ЗМІ.

Треба відзначити, що це недержавна організація: Словаччина поки не визнала офіційно статус "Новоросії", тому нагородження медаллю є громадською ініціативою. Маріан Фаркаш подякував Моторолі за сприяння жителям Донбасу.

"Вам теж велике спасибі, - відповів Моторола, як тільки медаль прикріпили до його одягу. - Дякую за медикаменти, транспорт, все використовується суворо за призначенням. Словаччина - не єдина країна, яка надає нам допомогу. Наприклад, ось ці берци, які зараз на мені, прислали з США. Багато людей у ​​всьому світі ставляться до нас з розумінням".

Бойовик додав, що ця нагорода дуже важлива для нього, так як вона дана не за заслуги у бойових діях, а за допомогу людям. Відзначимо, що у складі підрозділу «Спарта», яким командує Моторола, теж є словаки, там воюють як мінімум два бійця.

"Ми боремося не просто так, а за вибір народу", - підкреслив Моторола.

Нагадаємо, 23 лютого, в День захисника Вітчизни, глава так званої "ДНР" Олександр Захарченко присвоїв відомим командирам бойових підрозділів Моторолі і Гіві звання Героя "ДНР" та вручив їм Золоту Зірку.

Читайте також: Бойовик "Моторола" записав відеозвернення