Резонанс
10 березня 2015
Російські слідчі вважають, що у вбивства Нємцова замовника немає
На їхню думку, колишні бійці батальйону "Північ" зробили це самостійно
news-image

Колишні бійці батальйону "Північ" Заур Дадаєв і Біслан Шаваєв самостійно спланували і здійснили вбивство політика, вирішили слідчі. Тим не менш, офіційно версія про присутність замовника відпрацьовується, але об'єктивних підтверджень не знаходить, сказало джерело агентства "Росбалт".

Про це пише Є | Єдність.інфо.

За версією слідства, Дадаєв і Шаваєв після звільнення з "Півночі" шукали собі застосування. Вони багато спілкувалися на релігійні теми і часто зачіпали тему карикатур на пророка Мухаммеда. Вони обурилися, коли дізналися, що деякі громадські діячі висловилися за необхідність подібних публікацій.

Колишні бійці вирішили покарати кого-небудь, щоб помститися за критику і підняти свій авторитет серед жителів Північного Кавказу. Нємцов був обраний, оскільки, на думку Дадаева і Шаваева, негативно висловлювався на адресу мусульман і закликав посадити главу Чечні Рамзана Кадирова, який негативно поставився до захисників Charlie Hebdo.

Для здійснення злочину підозрювані залучили родичів Дадаева Анзора і Шагіда Губашева і знайомих Тамерлана Ексерханова і Хамзата Бахаева.

Читайте також:Мотивом вбивства Нємцова названо релігію - ЗМІ

Дадаева затримали в Інгушетії 6 березня, 7 березня під час затримання в Грозному загинув Шаванна, який намагався використовувати гранату, але постраждав від осколкових поранень. Кадиров 8 березня заступився за Дадаева, назвавши його патріотом Росії і глибоко віруючою людиною. Він нагадав, що Дадаєву вручали орден Мужності, медалі "За відвагу" та "За заслуги перед Чеченської республікою".

8 березня суд заарештував Анзора Губашева і Заура Дадаева, яким пред'явлено звинувачення, і підозрюваних Тамерлана Ескерханова, Хамзата Бахаева і Шагіда Губашева.