Політика
11 березня 2015
У Великобританії можуть розголосити дані про таємні статки друзів Путіна
Розкриття інформації про активи друзів Путіна є частиною інформаційної війни проти Росії
news-image

Великобританія готова розкрити інформацію про таємні багатства, якими володіють люди з близького кола президента Росії Володимира Путіна, щоб чинити додатковий тиск на Москву. Такий варіант "можливий", повідомив газеті The Telegraph міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд.

Британія може оприлюднити фінансові секрети російської правлячої еліти, щоб виставити оточення Путіна в невигідному світлі, пояснив глава МЗС. Він назвав розкриття інформації про активи друзів Путіна частиною інформаційної війни проти Росії. Британська влада намагається протистояти Росії в інформаційному полі через війну на сході України.

"Коли ми обговорюємо, що робити далі, щоб посилити тиск на Росію, один з пунктів, до якого ми періодично повертаємося, - це стратегічні комунікації", - цитує міністра Філіпа Хеммонда Є | Єдність.інфо з посиланням на Сноб.

За його словами, британська влада думає над тим, як звернутися до росіян і тим, чию думку про Україну намагається змінити Росія.

Глава британського МЗС назвав "цікавою ідеєю" пропозицію опублікувати відомості про активи близького оточення Путіна. Хеммон зазначив, що обговорить це питання з фахівцями зі стратегічних комунікацій.

Міністр додав, що Росія швидко модернізує своє озброєння, що несе "найбільшу загрозу" для Східної Європи і Великобританії. Хеммонд зазначив, що зараз британські спецслужби набирають на роботу людей, які розмовляють російською мовою.

Британія кілька місяців веде інформаційну війну проти Кремля, пише Telegraph. Наприклад, британські дипломати неодноразово показували фотографії важкого озброєння, яке Росія поставляє на схід України.