Резонанс
11 березня 2015
"Новая Газета" назвала ім'я можливого організатора вбивства Нємцова
Видання повідомляє, що в середині минулого тижня правоохоронні органи доповіли президенту про якогось "майора Руслана"
news-image

За інформацією "Новой газеты", минулого тижня президенту РФ Володимиру Путіну доповіли про можливого замовника вбивства Бориса Нємцова.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

Видання повідомляє, що в середині минулого тижня правоохоронні органи доповіли президенту про якогось "майора Руслана".

"Були названі імена деяких виконавців та прізвище організатора вбивства, і це - зовсім не Дадаєв", - зазначає видання.

"Нова газета" пише, що прізвище Руслана "відоме вже десяткам, якщо не сотням, співробітників МВС, ФСБ і СК". Воно також відоме і авторам видання, однак вони не стали називати його, "пам'ятаючи про презумпцію невиновності".

Читайте також:Російські слідчі вважають, що у вбивства Нємцова замовника немає

За інформацією газети, Руслан також служив у батальйоні "Північ" і "був неодноразово нагороджений". Повідомляється також, що останнім часом Руслан перебрався до Москви, "де працюють два його дядьки".

Видання також пише, що в доповіді Путіну говорилося і про "розстрільний список", до якого, крім Бориса Нємцова, увійшли головред "Еха Москви" Олексій Венедиктов, колишній глава ЮКОСа Михайло Ходорковський і, "ймовірно, Ксенія Собчак".

Читайте також:Мотивом вбивства Нємцова названо релігію - ЗМІ

Нагадаємо, що співголова партії РПР-ПАРНАС Борис Нємцов був убитий в центрі Москви в ніч на 28 лютого. Його вбили на Великому Москворецькому мосту чотирма пострілами в спину. 3 березня Нємцова поховали на Троєкуровському кладовищі.

За фактом події було порушено кримінальну справу, фігурантами якої на даний час є п'ять осіб: Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов, Шагід Губашев, Анзор Губашев і Заур Дадаєв. Двом останнім пред'явили звинувачення в організованому вбивстві і незаконному зберіганні зброї. Дадаєв раніше визнавав свою причетність до вбивства, однак пізніше відмовився від своїх слів.