Світ
11 березня 2015
Американський режисер Рендалл Міллер отримав два роки в'язниці за загибель оператора на зйомках
Міллер став першим в історії американським режисером, який отримав реальний тюремний термін за нещасний випадок на зйомках
news-image

Режисер Рендалл Міллер визнав себе винним у заподіянні смерті з необережності оператору на зйомках картини «Midnight Rider», повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Runyweb.

Cуд засудив його до двох років в'язниці. Оператор Сара Джонс загинула, потрапивши під потяг, на майданчику фільму 20 лютого 2014.
Крім тюремного ув'язнення, Міллер також засуджений до штрафу в 25 тисяч доларів, 360 годин громадських робіт і восьмирічному умовного терміну, під час якого йому буде заборонено займатися режисерської та будь-якою іншою, що включає відповідальність за безпеку членів знімальної групи, діяльністю. Його дружина і співавтор Джоді Севін, на адресу якої були висунуті ті ж звинувачення, за умовами позасудової угоди сторін, повністю уникла покарання.
Міллер став першим в історії американським режисером, який отримав кримінальну відповідальність за нещасний випадок на зйомках і  реальний тюремний термін.
Трагедія на майданчику «Midnight Rider» трапилася 20 лютого 2014. Під час зйомок на залізничному мосту в окрузі Уейн в Джорджії на міст несподівано для знімальної групи виїхав потяг, який зніс частину обладнання і збив оператора Сару Джонс, що не встигла покинути місце події.

Читайте також: Найближчим часом українці побачать патріотичний серіал про Нацгвардію (ВІДЕО)

Раніше Міллер заявляв, що як режисер картини не ніс відповідальності за забезпечення безпеки знімального процесу та отримання дозволу на зйомки на залізничних коліях, якого у команди фільму не було. Суд не прийняв ці аргументи через те, що виробнича компанія Film Allman LLC, яка займалася зйомками «Midnight Rider», була створена самим Міллером, його дружиною та продюсерами.
«Midnight Rider», зйомки якого були скасовані після загибелі Джонс, повинен був розповісти біографію рок-співака Грега Оллмена з групи The Allman Brothers Band. Роль Оллмен була відведена Вільяму Херту.