Війна
12 березня 2015
Міноборони значно збільшило кількість військовослужбовців на сході
Створено кадровий резерв з учасників антитерористичної операції для заміщення вакантних посад в керівництві
news-image

Міністерство оборони України значно збільшило чисельність військовослужбовців на сході країни, заявляє міністр Степан Полторак.

В ході публічного звіту уряду України про 100 днів діяльності в четвер він також повідомив, що створено кадровий резерв з учасників антитерористичної операції для заміщення вакантних посад в керівництві оборонного відомства, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"У короткий термін створено кадровий резерв чисельністю 1432 військовослужбовців з учасників АТО для заміщення вакантних посад в керівництві Міністерства оборони та Генштабу... Значно збільшилася чисельність на сході. Запроваджено змішаний принцип комплектації особового складу", - повідомив він.

Полторак зазначив, що головним пріоритетом у роботі міністерства є створення високомобільних, професійно підготовлених і добре оснащених Збройних сил України.

"Продовжується реформування Міністерства оборони та Генштабу, а саме: усунено дублювання функцій, які були у Міноборони та Генштабу, вдосконалено взаємодію між структурними підрозділами, спрощено процедуру прийняття управлінських рішень, ліквідовані нормативно-правові акти, які перевантажували", - зазначив міністр.

Він також розповів, що 12 департаментів Міноборони реформовані, 4 департаменти скорочені, скорочені більше 200 співробітників, які виконували невластиві функції в Генштабі та міністерстві.

Також, за його словами, впроваджена система перевірки через поліграф всіх керівників, які призначаються на посади, створена рада волонтерів.

"Збільшена чисельність Збройних сил України до 250 тисяч, уточнені військово-адміністративний та оперативно-стратегічний розподіл з урахуванням існуючих загроз", - сказав Полторак.