Політика
12 березня 2015
"Ми активно і рішуче нарощуємо бойовий потенціал наших Збройних сил", - Порошенко
Україна неухильно дотримується виконання Мінських домовленостей, нарощуючи при цьому обороноспроможність
news-image

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони, інформує Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу Глави держави.

"Ми ведемо два паралельні процеси: процес перший - ми неухильно виконуємо вимоги Мінського меморандуму. Процес другий - ми активно і рішуче нарощуємо бойовий потенціал наших Збройних сил", - заявив Порошенко.

Він поінформував присутніх про результати переговорів із партнерами України щодо допомоги у відновленні боєздатності, зокрема про рішення США надати Україні нелетальну допомогу у галузі безпеки.

"Ми будемо озброєні тактичними безпілотниками, додатково постачають станції радіоелектронної та контрбатарейної боротьби. Зараз відновлено тренування та підготовка українських військових, в тому числі із залученням наших партнерів з декількох країн НАТО", – зазначив Президент.

Глава держави також повідомив про затвердження ним плану будівництва фортифікаційних споруд. Узгоджений порядок будівництва з відповідним визначенням підрядників та відповідальних в обласних державних адміністраціях, які відповідають за кожну ділянку на лінії зіткнення і фінансування цих робіт.