Світ
13 березня 2015
Рейтинг Путіна досяг максимуму за 15 років - 88% підтримки
В 2014 році президент РФ Володимир Путін в десятий раз поспіль став лідером рейтингу російської еліти
news-image

Діяльність Володимира Путіна на посту президента РФ схвалюють 88% росіян, повідомив генеральний директор Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД) Валерій Федоров.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ТАСС.

"Схвалюють діяльність глави держави 88% росіян, не схвалюють 7%", - сказав Федоров.

Він також додав, що "Путін перебуває на піку суспільної довіри", - нинішній результат - 65% - став максимальним за останні 15 років.

"Найбільш значущі успіхи Володимира Путіна за минулий рік президентства - стабілізація ситуації в країні і возз'єднання Криму з РФ, - зазначив глава ВЦВГД. - Фігура Путіна викликає в суспільстві частіше позитивні емоції. Головні з них - повага, надія, довіра. Про негатив говорять мало - набагато рідше, ніж рік тому".

За словами Федорова, опитування про ставлення до Путіна проводиться щорічно в березні, в річницю його обрання на перший президентський термін. Нинішній Всеросійське репрезентативне опитування пройшло 7-8 березня в 130 населених пунктах, в ньому взяли участь 1600 осіб, похибка склала не більше 4,5%.

За даними ВЦВГД, в 2014 році президент РФ Володимир Путін в десятий раз поспіль став лідером рейтингу російської еліти, при цьому "частка росіян, які назвали його прізвище, значно перевищила показник минулого року (66%) і досягла історичного максимуму (81%)", відзначили соціологи.

Рівень довіри до діючого президента зростав протягом усього року і до кінця листопада склав 87,5%.

У лютому 2015 року історичного максимуму досяг електоральний рейтинг глави держави: за даними Фонду "Громадська думка" (ФГД) він склав 74%.

Читайте також:Крим хоче додому: більше 60% кримчан хочуть назад в Україну (опитування)