Резонанс
13 березня 2015
Головною версією вбивства Нємцова назвуть "дискредитацію влади" з "закордонним слідом" - ЗМІ
Слідство схильне вважати основною версією вбивство, спрямоване на дестабілізацію обстановки в країні і дискредитацію влади
news-image

Слідство у справі про вбивство Бориса Нємцова практично визначилося з пріоритетною версією цього гучного злочину, повідомило агентству "Інтерфакс" в п'ятницю джерело, знайоме з ситуацією.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

"На сьогоднішній день відпрацьовуються всі можливі версії, але слідство схильне вважати основною - вбивство, спрямоване на дестабілізацію обстановки в країні і дискредитацію влади", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, на користь цієї версії свідчать численні матеріали, зібрані слідством.

"Мова йде як про прямі докази, так і про непрямі дані", - відзначило джерело.
"Вже немає ніяких сумнівів, що вбивство носить замовний характер, а сліди замовників ведуть за кордон", - додав він.

В даний час, за даними джерела, поряд з подальшим пошуком виконавців і організаторів злочину встановлюються особи, які могли замовити їм вбивство відомого опозиційного політика.

"Не виключено, що найближчим часом до арештованих у цій справі додадуться нові фігуранти - ті, хто так чи інакше брали участь в організації та скоєнні вбивства", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому, зауважив він, "слідчі припускають, що виконавці могли не знати, хто саме замовив вбивство Нємцова".

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що головною версією вбивства опозиційного політика назвуть релігійні почуття одного зі звинувачених, якому не сподобались слова Нємцова після ситуації з розстрілом французької редакції Charlie Hebdo. Російські слідчі тоді повідомили, що не бачать в даній справі замовників вбивства.

Однак згодом російська "Новая газета" опублікувала гучну статтю про те, що замовник вбивства є дехто "майор Руслан" з батальйону "Північ" і родом з Чечні.

Нагадаємо, що співголова партії РПР-ПАРНАС Борис Нємцов був убитий в центрі Москви в ніч на 28 лютого. Його вбили на Великому Москворецькому мосту чотирма пострілами в спину. 3 березня Нємцова поховали на Троєкуровському кладовищі. За фактом події було порушено кримінальну справу, фігурантами якої на даний час є п'ять осіб: Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов, Шагід Губашев, Анзор Губашев і Заур Дадаєв. Двом останнім пред'явили звинувачення в організованому вбивстві і незаконному зберіганні зброї. Дадаєв раніше визнавав свою причетність до вбивства, однак пізніше відмовився від своїх слів.