Політика
18 березня 2015
Лідери бойовиків вимагають скасувати поправки до закону про Донбас
Вони поскаржилися, що раніше "погодилися на особливий статус Донбасу у складі оновленої України", але "Україна не оновилася"
news-image

Лідери бойовиків "ДНР" і "ЛНР" відмовляються від будь-яких компромісів з українською владою, доки не буде скасовано зміни до закону про Донбас.

Про це йдеться в спільній заяві Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, яке публікує сайт бойовиків "ДАН".

"ДНР і ЛНР заявляють, що ніякі компроміси з Києвом неможливі доти, поки не будуть скасовані вчорашні ганебні рішення Порошенка і Верховної Ради", - обурилися лідери бойовиків.

Вони поскаржилися, що раніше "погодилися на особливий статус Донбасу у складі оновленої України", але "Україна не оновилася".

"Відмовивши Донбасу в особливому статусі, Київ розтоптав крихкий Мінський мир і завів ситуацію в глухий кут", - заявили Захарченко і Плотницький.

За їхніми словами, питання введення миротворців на Донбас порушує "всю логіку мирного плану".

Як відомо, у вівторок Верховна Рада визначила лінію, якою окреслила ті райони Донбасу, на які поширюється особливий режим самоврядування.

Читайте також:Компроміси з Києвом більше неможливі - заява сепаратистів

При цьому сам тимчасовий режим, відповідно до прийнятих змін, може бути введений тільки після того, як на захоплених територіях проведуть вибори за українським законодавством.

У той же час депутати визнали цю частину Донбасу тимчасово окупованою територією.