Україна
19 березня 2015
Українці зможуть стежити за реформами в країні на спеціальному інтернет-порталі
Тут українці зможуть не тільки дізнаватися про реформи, які готує нам держапарат, але і стежити за їх виконанням
news-image

Українці все частіше нарікають на те, що нова влада вже встигла нагріти крісла в Раді та Кабміні, а реформ як не було, так і немає.

Заступник глави адміністрації президента і секретар Національної ради реформ Дмитро Шимків поспішив заспокоїти співгромадян і повідомив про запуск оновленої бета-версії сайту reforms.in.ua, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на AIN.UA.

Тут українці зможуть не тільки дізнаватися про реформи, які готує нам держапарат, але і стежити за їх виконанням. Принаймні, так обіцяє Шимків.

Сайт створений для забезпечення підзвітності та прозорості процесу розробки та впровадження реформ в Україні, а також для залучення громадянського суспільства до цих процесів, стверджують в адміністрації президента. Він був запущений ще в лютому, проте з тих пір був перероблений як з точки зору структури, так і дизайну.

Інформаційним наповненням reforms.in.ua займається команда Національної ради реформ, а минулого тижня Дмитро Шимків опублікував на своїй Facebook-сторінці вакансію на позицію керівника проекту reforms.in.ua, яка все ще не закрита.

На сайті розміщені всі матеріали, що розглядаються на засіданнях нацради реформ, і протоколи засідань. Шимків звернув увагу на можливість відстеження статусу виконання прийнятих на Нацраді рішень. Крім іншого, тут можна знайти інформацію про відповідальних за реформи, контакти координаторів, склад цільових команд реформ, проекти та затверджені версії нормативних документів.

На reforms.in.ua забезпечена можливість зворотного зв’язку: користувачі можуть додавати коментарі на кожну реформу, на реформи в цілому або написати листа до оргкомітету нацради реформ.

Також на сайті зібрані всі ключові програмні документи: "Стратегія сталого розвитку на період до 2020 року", "План дій Уряду на 2015 рік", "Коаліційна угода", "Угода про асоціацію України та ЄС та план дій щодо його виконання", "Меморандум України та МВФ". Вони доступні для завантаження та перегляду в PDF-форматі прямо з браузера.

Нагадаємо, Дмитро Шимків зайнявся формуванням Нацради реформ в серпні 2014 року. Це орган, створений в липні 2014 указом президента.