Суспільство
19 березня 2015
Кіборг Павло у свої 26 років став повним кавалером ордена “За мужність” (фото)
У свої 26 років молодший лейтенант Павло Чайка, командир взводу 79 бригади, став повним кавалером ордена “За мужність” – третім за всю історію України й абсолютно заслуженим.
news-image

Павло був одним із перших поранених десантників під Червоним Лиманом, та від реабілітації відмовився і втік на війну,передає Єдність.інфо з посиланням на Міністерство оборони.

Він не просто вийшов із оточення під Мар’їнкою, а й витягнув звідти “віджатий” у сепаратистів КамАЗ.

Павло пережив дві складних ротації у Донецькому аеропорту. На той час він думав, що вже все бачив і до всього готовий. Але потім бійці поїхали під Дебальцеве, де терористи майже впритул розстрілювали їх із танків. Як вдалось повернутись додому живим? Павло відповідає просто: “Із Божою допомогою!”.

Нагородження третім за період війни в Україні орденом стало для Павла повною несподіванкою. Хлопець зізнається, що воювати йшов зовсім не заради нагород, але таке відзначення стало вкрай приємним. 

"Першим мені зателефонував Юрій Бірюков, радник Президента. Сказав, що вітає мене з нагородою. Я запитав: “Якою нагородою? У мене вже є орден “За мужність” ІІІ і ІІ ступеня”. Він відповів: “Ні, ти у нас тепер – повний кавалер ордена “За мужність”. Потім почали усі інші телефонувати, вітати. Чесно кажучи, зовсім не очікував. Родичі й знайомі телефонували і казали: “Ого!”. Також почали активно додаватись у друзі в соцмережах, мені пишуть багато волонтерів, просто українців, людей з інших країн. Пишуть приємні слова, дякують за службу", - говорить Павло.

В армію чоловік прийшов ще у 2007 році, тоді відслужив строкову десантником в Миколаєві, потім відслужив контракт. Далі попрацював два роки в Беркуті, потім повернувся на другий контракт. У подальшому ж Павло мріє лише про генеральські погони. Тим паче, що початок уже покладено.

Читайте також:Поранений "кіборг", який закрив від вибуху комбата, досі поруч з ліжком шукає зброю