Резонанс
20 березня 2015
Депутати просять прокуратуру та Порошенка відреагувати на поведінку Коломойського
Депутати вимагають перевірити наявність у діях Коломойського ознак порушення прав журналістів та присяги державного службовця
news-image

Народні депутати з комітету ВР зі свободи слова просять перевірити поведінку губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського та просять президента Петра Порошенка дати його діям оцінку, пише Є | Єдність.інфо.

Таке рішення у п’ятницю ухвалили на засіданні комітету, повідомив "Українській правді" депутат Сергій Лещенко.

"Комітет зі свободи слова вирішив засудити поведінку Коломойського, вважати її як неприйнятну для держслужбовця і таку що порушує присягу державного службовця", - сказав Лещенко.

Крім того, прийнято рішення про звернення до прокуратури з проханням перевірити наявність у діях Коломойського ознак, що містяться у статті 171 ККУ, - порушення прав журналістів, а також перевірити наявність в його діях порушення присяги державного службовця.

Крім того, прийнято рішення звернутися до президента з проханням дати оцінку і вжити заходів реагування на поведінку Коломойського.

Читайте також:Після нічних "розборок" з Коломойським офіс "Укртранснафти" охороняє міліція

За пропозицію Лещенка порушити питання про відсторонення Коломойського від виконання повноваження голови ОДА на час розслідування, проголосували лише двоє депутатів Ольга Червакова та Юрій Павленко.

Нагадаємо, що вчора, 19 березня, наглядова рада ПАТ "Укртранснафти" відсторонила Олександра Лазорко від здійснення повноважень голови правління компанії. Ввечері голова Дніпропетровської ОДА, власник групи "Приват" Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув в офіс "Укртранснафти" в Києві. Він назвав те, що відбувається "рейдерським захопленням" і заявив, що за цим стоїть депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко. Відзначимо, що там же Коломойський накинувся з нецензурною лайкою на журналіста "Радіо Свобода", коли той запитав, що олігарх робить в державному підприємстві так пізно. 

Читайте також:У Міненерго не змогли пояснити, що відбувається в Укртранснафті