Світ
24 березня 2015
Стівен Возняк назвав штучний інтелект загрозою для людства
news-image

Співзасновник Apple Стівен Возняк заявив про потенційну загрозу для людства, пов'язану з розвитком штучного інтелекту. Про це винахідник і бізнесмен заявив в інтерв'ю австралійському виданню Financial Review, повідомляє Є | Єдність.інфо.

«Я згоден з [британським фізиком-теоретиком] Стівеном Хокінгом і [засновником SpaceX, Tesla Motors і PayPal] Елоном Маском, які заявляли, що майбутнє для людства може виявитися похмурим. Рано чи пізно пристрої, які мислять як людина, які задумані для полегшення нашого життя, почнуть розуміти, що вони краще. Хто стане тоді керувати компаніями - повільна людина чи машини?» - сказав Возняк.

Він пояснив, що штучний інтелект, який зміг би перейняти креативність мислення людей, представляє силу, з якою доведеться боротися.

Возняк зазначив, що по відношенню до мислячих машинам він бачить себе нижчою істотою.

«Чи станемо ми богами або, навпаки, займемо місце домашніх тварин? Або опустимося відразу на кілька сходинок нижче, перетворившись для штучного інтелекту в щось на зразок мурах? Я не знаю точно», - додав співзасновник Apple.

Раніше про загрозу розвитку штучного інтелекту заявив засновник Microsoft Білл Гейтс. У цьому питанні він дотримується точки зору Маска. 

Читайте також:Білл Гейтс занепокоєний тим, що людство може загинути від штучного інтелекту