Резонанс
25 березня 2015
Порошенко вічливо подякував Коломойському та підписав указ про звільнення (відео)
Відповідний документ підписаний під час зустрічі президента з Ігорем Коломойським.
news-image

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, задовольнивши його прохання про відставку. Про це повідомляється на сайті глави держави у середу, 25 березня. 

В свою чергу, ЗМІ розмістили в мережі відео моменту підписання указу про відставку Ігоря Коломойського з поста губернатора Дніпропетровської області, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Киевправду.

" Ми з Вами зробили багато чого, щоб Україна була об'єднана, щоб Україна була захищена, щоб безпека України не ставилася під питання ", - сказав президент Петро Порошенко, подякувавши чиновнику.
" І Вам спасибі за співпрацю ", - сказав у відповідь Коломойський.

Нагадаємо, кількома днями раніше Петро Порошенко оголосив догану Коломойському "за порушення правил професійної етики, вчинок, який порочить його як державного службовця".

Пізно ввечері 19 березня Ігор Коломойський приїхав до офісу державної компанії "Укртранснафта", де відбулась зміна керівництва. Коли Коломойський вийшов з будівлі, він заявив, що в "Укртранснафті" сталось "рейдерське захоплення", а також дозволив собі у грубій формі вилаяти журналіста "Радіо Свобода", який поцікавився, що губернатор Дніпропетровщини робить вночі в офісі компанії. Гнівна реакція Коломойського спровокувала заклики до його відставки.

Читайте також:Порошенко звільнив Ігоря Коломойського з посади Дніпропетровської ОДА

Наразі виконуючим обов'язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації  призначено Валентина Резніченка, зазначається на сайті глави держави.