Світ
26 березня 2015
Вчені з'ясували, як молоко впливає на людський мозок
Дослідники з'ясували, чому вживання молока вкрай важливим
news-image

Американські вчені з'ясували, що щоденне вживання молока може стати профілактикою хвороби Альцгеймера і Паркінсона,  повідомляє  Є | Єдність.інфо з посиланням на Daily Mail.

Фахівці з Університету Канзасу провели дослідження, в ході якого з'ясувалося, що регулярне вживання молока сприятливо впливає на людський мозок. Вчені запропонували 60 добровольцям пройти нескладний опитування, що включає в себе питання про раціон учасників, після якого всі учасники експерименту пройшли процедуру сканування мозку.

Вивчивши результати, фахівці з'ясували, що у людей, щодня вживають молоко, в мозку підвищений рівень антиоксиданту глутатіону, який допомагає мозку боротися з окисними процесами, що сприяють розвитку синдрому Паркінсона, хвороби Альцгеймера та інших недуг. Результати дослідження були опубліковані в Американському журналі клінічного харчування.

Керівник дослідження, професор неврології Університету Канзасу Ін-Янг Чой зазначає, що щоденне вживання трьох склянок молока в день може попередити розвиток недоумства. 

«Ми знаємо, що вживання молока вкрай важливо для здоров'я кісток і м'язів, проте це дослідження доводить, що молоко також корисно і для нашого мозку», -  зазначає професор.

Читайте також:Вчені стверджують, що грудне молоко сприяє більш високому IQ та рівню доходів