Суспільство
30 березня 2015
"Повістки на суботник" - реалії Сімферополя
У Сімферополі по квартирах розносять запрошення на суботник, мешканців попереджають, що в разі неявки можуть послідувати санкції і штраф
news-image

Сімферопольці в соціальній мережі Facebook пишуть про цікаві "повістки", які вони отримали передає Єдність.інфо з посиланням на УНИАН.

«Ось такі повістки для явки на суботник розносять по квартирах, у разі неявки загрожують штрафом, але на підставі чого штраф, не пояснюють. При врученні позначають, хто отримав повістку, другу позначку, сказали, будуть ставити на самому суботнику », - повідомив кримчанин, який опублікував фотографію повістки.

Кримчани розповіли, що люди не представляються і не показують посвідчень. Це не заважає незнайомцям робити якісь позначки, відзначаючи, хто з мешканців був удома і взяв повістку на суботник.

«Розносили по всіх квартирах. Це був молодий хлопець у спортивній формі. Зазначив собі, що у нього взяли листівку, і записав номер квартири. Можливо, потім буде перекличка на самому суботнику, і відзначать, хто прийшов », - розповіла мешканка центрального району Сімферополя.

Примітно, що на листівці, яка запрошує на «загальнокримський суботник», знаходиться логотип Криму, розроблений ще до анексії півострова Росією.

Від мешканців вимагають не тільки особистої участі: на порядку записаний перелік інвентарю і матеріалів, які необхідно принести з собою. У тому числі від «добровільних» учасників суботника організатори очікують отримати урни, саджанці, труби, цемент, щебінь, лопати і шини «в необмеженій кількості».