Українські музиканти зіграли "Музику гідності" для тих, хто любить Україну (відео)
Понад 15 українських музичних гуртів, більш як 3 тисячі слухачів, близько 200 волонтерів – все це благодійний концерт "Музика гідності", що відбувся 2 квітня.
news-image

На сцені в столичному клубі StereoPlaza, який безкоштовно надав приміщення для події, виступили виконавці різних жанрів – починаючи від тендітних вокалісток колективів Один в каное, Телері, Крихітки й дзвінкоголосої Тоні Матвієнко і закінчуючи розривними Нумер 482, Сергієм Кузіним та Ярмаком, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Gazeta.ua.

 Але їх всіх об'єднує одне – небайдужість до України.

"Ми гарантуємо, що сьогодні тут не буде артистів, які стоять осторонь подій, які відбуваються навколо", - зазначили ведучі концерту Андрій Баштовий та Богдан Кутєпов.

І це дійсно так – більшість артистів неодноразово відвідували поранених бійців у шпиталях, давали концерти у військових частинах і на передовій. Під час прес-конференції перед початком концерту Сергій Кузін поділився враженнями від виступу в АТО:

"Чоловіки, які залишилися без сімей, тільки про це і хочуть чути: про любов, дітей, дівчат. Я думаю, вони будуть радіти пісням про любов і разом з нами хотіти, щоб весь цей маразм закінчився".

Підтримує таку думку і Арсен Мірзоян, який присвятив пісню 95-й бригаді.

"Я кажу хлопцям, що написав пісню про 95 бригаду. А вони мені – та ну його, заспівай краще "Вінні Пуха", - жартував співак зі сцени, виконуючи обидві ці композиції.

І судячи з реакції публіки, серед якої цього вечора були присутні представники всіх силових підрозділів України, поранені воїни, що перебувають на реабілітації, та просто небайдужі до долі країни та якісної музики патріоти, любов – це те, що зараз потрібно всім.

У перервах між виступами музикантів на екрані позаду сцени з'являлися віршовані рядки українських поетів, а також демонструвалися відеоролики творчого об'єднання BABYLON'13. Головним героєм одного з них став боєць з позивним "Брат", який загинув через кілька днів після зйомок. Після цього відео багатотисячний концертний зал завмер в цілковитій тиші, вшановуючи хвилиною мовчання всіх військових та цивільних, які загинули на Донбасі.

Читайте також: Найвідоміші музиканти країни виконають кавер-версії українських повстанських пісень

Всі виручені від концерту кошти підуть на лікування поранених бійців, які потребують протезування та складних операцій. Крім того диски з "Музикою гідності" будуть передані бійцям в "гарячі точки" Донбасу та військові частини України.

"Ці диски будуть відправляти адресно у військові частини та підрозділи. А якщо у хлопців немає на чому їх прослуховувати, будемо з партнерами вирішувати і це питання", - зазначив волонтер, музикант та організатор благодійного фестивалю Денис Блощинський.