Події
5 квітня 2015
У Миколаєві судитимуть особистого охоронця Пушиліна − СБУ
У Миколаївській області завершено досудове розслідування щодо двох місцевих мешканців – бойовиків «ДНР», один з яких був особистим охоронцем ватажка терористів Дениса Пушиліна.
news-image

Про це повідомляється у прес-центрі СБУ, пише Є | Єдність.інфо.

Як інформують в СБУ, зловмисників було затримано у грудні 2014 року у Миколаєві, куди вони прибули для вербування найманців. 

Один з них, 1976 р.н., був особистим охоронцем ватажка терористів Пушиліна, другий, 1994 р.н., - гранатометником у казачому бандформуванні «Соколиная сотня».

«Охоронець» також контролював процес надходження до його «шефа» готівки від реалізації корупційних схем, слідкував щоб вона не привласнювалася іншими ватажками», − зазначили в СБУ.

Інший особисто брав участь у обстрілах з гранатомету позицій українських військових та мирних населених пунктів. Під час обшуків у помешканнях бойовиків та у їхніх автомобілях були вилучені 3 гранати різних модифікацій, а також підроблений паспорт громадянина України.

У ході досудового розслідування встановлено, що затримані були активістами «антимайдану», брали участь у антиукраїнських акціях навесні минулого року в Миколаєві та Одесі. Після відповідного вишколу у спеціальному таборі поблизу Донецька, були зараховані до  різних банд.