Суспільство
8 квітня 2015
Суд Запорізької області звільнив винуватця аварії в Костянтинівці
Апеляційний суд Запорізької області звільнив винуватця аварії в Костянтинівці Донецької області, офіцера ЗСУ Мар'яна Рака, під заставу в розмірі 60 тис грн.
news-image

Як повідомив військовий прокурор Запорізького гарнізону Михайло Івлєв, прокуратура буде вимагати, щоб Рак залишився під вартою.

"Запорізьким обласним апеляційним судом було винесене рішення, на мій погляд, безпідставне і абсолютно аморальне", - вважає він.

"За скоєння тяжких злочинів, а саме ст. 425 КК, яка передбачає покарання до 7 років (позбавлення волі), військовослужбовець в стані алкогольного сп'яніння, який звинувачується правоохоронними органами - я вважаю, він не повинен перебувати під заставою. Однозначна думка прокуратури - він повинен перебувати під вартою", - зазначив прокурор.

 

Читайте також: Двоє організаторів заворушень в Костянтинівці утримуються під вартою

Івлєв повідомив, що 7 квітня апеляційний суд Запоріжжя ухвалив рішення про звільнення Рака на час слідства під заставу в розмірі 60 тис грн, а водій бронетранспортера Роман Карпинец рішенням суду був залишений під вартою.

Прокурор також зазначив, що наразі Рак ще перебуває під вартою.

16 березня в Костянтинівці (Донецька область) сталося ДТП за участю українських військових: БТР збив жінку з двома дітьми, одна дівчинка загинула, мати і друга дитина потрапили до лікарні.

Після цього в місті почалися масові заворушення.

Двоє винних у ДТП були затримані, суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Інтерфакс-Україна