Суспільство
8 квітня 2015
Чорновол про засуджених за її побиття: Була би моя воля, я би їх звільнила ще раніше
Народний депутат Тетяна Чорновол заявила, що засуджених за її побиття у 2013 році Романа Залюбовського та Сергія Котенка мали б відпустити ще раніше, оскільки не вони є справжніми винуватцями.
news-image

Про це вона написала у своєму блозі на Українській правді.

"По справі мого побиття в часи Майдану суд присудив мінімальне покарання Котенку і Залюбовському. Вони вийшли на свободу. Була би моя воля, я би їх звільнила ще раніше. Одне з цих "нещасних" грав дуже маленьку роль, інший – підставна особа, якого "попросили" взяти на себе вину", - заявила Чорновол.

Вона нагадала, що Котенка і Залюбовського затримали за часів Януковича, "а позаяк вбивав мене Янукович, то винних не знайшли, а призначили".

Чорновол підкреслила, що, приміром, Залюбовський взагалі не був на місці подій і навіть не зміг надати правдоподібних свідчень. "Ми розговорилися і я зрозуміла, що він нічого не знає, що він не був на Бориспільській трасі. Я йому сказала: "Не бери на себе чужу вину, адже якщо Майдан переможе - будеш сидіти, а якщо ні – тебе використають і теж "зачистять", - розповідає депутатка про очну ставку.

Що стосується Котенка, то, за її словами, після перемоги Майдану він навіть готовий був розповідати, "хто йому подзвонив, щоб "орендувати" Порше Каєн для моєї ліквідації". Однак коли почалася агресія Росії, підсудні вирішили, що невідомо, як воно далі повернеться, і замовкли, а потім взагалі заплуталися і вирішили триматися перших свідчень.

Читайте також: Тетяна Чорновол назвала замовника і організатора свого побиття

"Тому щодо цих двох, я рада, що суд їх звільнив. Я не хотіла, щоб через мене сиділи люди, чия вина мінімальна, фактично вони сиділи не за побиття в моїй справі, а за брехню в моїй справі", - зазначає Чорновол.