Резонанс
9 квітня 2015
Суд розгляне справу сина Джемілєва 14 квітня
Суд присяжних розглянє справу сина національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва – Хайсера Джемілєва у вівторок, 14 квітня.
news-image

Як пише видання Крим.реалії, про це повідомив адвокат Микола Полозов, передає Є | Єдність.інфо.

За його інформацією, Краснодарський крайовий суд сформував колегію присяжних у справі Хайсера Джемілєва.

«Відібрано 16 присяжних засідателів, 12 основних і 4 запасних. Перше засідання призначено на 14 квітня», – написав Микола Полозов у своєму Твіттері.

Як повідомлялося, Краснодарський крайовий суд 8 квітня відмовився задовольнити апеляцію на зміну запобіжного заходу Хайсеру Джемілєву. Після відхилення апеляційної скарги почалося засідання з формування колегії присяжних у справі Хайсера Джемілєва.

Раніше Краснодарський крайсуд не зміг сформувати колегію присяжних засідателів у справі Хайсера Джемілєва.

Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Едемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Київський райсуд Сімферополя обрав Хайсеру Джемілєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Після анексії Криму слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. У той же час Апеляційний суд Києва розцінив дії Хайсера як вбивство через необережність і постановив звільнити його з-під варти. Європейський суд з прав людини також виніс рішення про звільнення Джемілєва-молодшого. Однак Росія відмовляється його виконувати. Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край.