Суспільство
9 квітня 2015
Писанка об’єднує Україну (фото)
На цьогорічному Фестивалі писанок представлені всі регіони країни.
news-image

Сьогодні 9 квітня відбулося відкриття  IV Всеукраїнського фестивалю писанок 2015 у Національному заповіднику «Софія Київська», повідомляє  Є | Єдність.інфо

Відкривали урочистий захід його організатори, запрошені зіркові гості, вокальні й танцювальні колективи.

На фестивалі презентовано неповторну всеукраїнську писанкову колекцію з усіх регіонів України. Справжні яйця були старанно розмальовані й прикрашені дитячими руками. А біля дзвіниці заповідника розташовано двадцять двометрових писанок, розписаних автентичними орнаментами регіону-учасника з загальною темою «Богиня-берегиня».

Також сьогодні відбувся майстер-клас з писанкарства від відомих українських родин під керівництвом народної майстрині-писанкарки Лесі Токаревської, відомої української акторки Ольги Сумської та телерадіоведучого Костянтина Станіславського.

Серед безлічі цікавих арт-об’єктів на території заповідника вже неабиякою популярністю користується «Тунель бажань», а діти в захваті від лабіринту з духмяного сіна.

Нагадаємо, що фестиваль триватиме до 19 квітня. На відвідувачів чекають  майстер-класи та конкурси «Народна писанка», «Регіональна писанка», «Пасхальний кулич», конкурс малюнка «Свято Великодня», частування великодньої паски та прекрасна святкова атмосфера великого християнського свята.

Фото: 

Є | Єдність.інфо 

Олена Свіслова