Події
27 квітня 2015
Симоненко прибув на допит в СБУ
Це вже другий допит головного комуніста країни.
news-image

Лідер Компартії України Петро Симоненко прибув на другий допит у будівлю Служби безпеки України, передає Є.

Симоненко заявив, що «всі провокації силових структур проти КПУ спрямовані на відволікання уваги населення країни від провальної внутрішньої і зовнішньої політики правлячого націонал-олігархічного режиму».

Ми зараз є свідками того, що проти Компартії, яка має чітку програму та свій погляд на вирішення проблем країни і пропонує конструктив, ведеться найжорстокіша боротьба. Тому що, ні на що, ніж боротися з інакомисленням, теперішній режим не спроможній, - заявив Симоненко перед будівлею СБУ.

Він підкреслив, що з кожним днем порушених справ проти комуністів стає дедалі більше. Це робиться з однією метою: сформувати у суспільстві думку, що компартія - це внутрішній ворог. 

Цим якраз і користується теперішній режим, для того щоб серед громадян України саме таке відношення склалось до комуністів, - переконує Симоненко.

Як повідомлялося, 6 квітня СБУ викликала Симоненка на допит для перевірки обставин його перебування на з'їзді КПРФ у Москві. Після майже 11-годинного допиту у Головному слідчому управлінні СБУ в Києві Симоненко заявив, що перебував в СБУ як свідок і ніяких претензій йому не висували.

9 квітня радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що Симоненко може бути ще раз допитаний у зв'язку з підозрою у причетності комуністів до підготовки терористичних актів в Одесі.

Читайте також: Головний комуніст України Петро Симоненко знайшовся у Європі (фото)