Політика
30 квітня 2015
У США вважають Кличка перспективним українським політиком - експерт
Західний світ покладає надії на мера Києва.
news-image

Візит Віталія Кличка в США показав, що держава - лідер західного світу покладає надії на мера Києва, як на перспективного політичного лідера в Україні. Про це заявив політичний експерт Микола Волгов, повідомляє Є.

Кличко зустрічався з першими особами США. З ним розмовляла Вікторія Нуланд, відомий сенатор від Арізони і лобіст України Джон Маккейн. А з віце-президентом США Джо Байденом мер Києва провів близько двох годин. Все це говорить про те, що Віталій Кличко користується авторитетом в Білому Домі і американському парламенті. Він один з небагатьох людей в країні, який має постійний телефонний контакт з центрами прийняття рішень у Вашингтоні, - розповів експерт.

Він зазначив, що однією з причин цього є хороша ділова репутація українського політика.

Кличко чесним і прозорим шляхом домігся світового визнання і заробив свій капітал. Він абсолютно прийнятна фігура для Заходу, тому що не заплямований в корупційних схемах, що є для заокеанських лідерів важливим маркером при виборі своїх політичних партнерів, - повідомив Волгов.
В цілому можна впевнено сказати, що Кличко за своєю ментальністю, політичною культурою та системою цінностей - політик прозахідного типу. Це він проявив як під час подій на Майдані, так і в управлінні Києвом, особливо, що стосується боротьби з корупцією та викриттям тіньових бюджетних схем. Звичайно, система, яка процвітала 23 роки, ламається складно і часом не настільки швидко, як того вимагає суспільний запит. Проте Захід позитивно реагує і підтримує реальні кроки мера Києва в цьому напрямку, - підсумував він.
Читайте також: Сенатор Джон Маккейн влаштував для Віталія Кличка екскурсію Капітолієм (відео)