Суспільство
30 квітня 2015
Завершено розслідування про знущання над козаком Гаврилюком
У зв'язку зі справою Гаврилюка фігурують шість правоохоронців.
news-image

Генпрокуратура закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо начальника відділу охорони громадського порядку Печерського відділення міліції Києва, який не припинив в січні 2014 злочини відносно активіста євромайдана Михайла Гаврилюка (нині нардеп від "Народного фронту"). Про це повідомило управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, передає Є.

Генеральною прокуратурою України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо начальника відділу охорони громадського порядку Печерського РУ ГУ МВС України в м. Києві, який звинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України, - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що вказана особа 22 січня 2014 року, діючи під час охорони громадського порядку на вулиці Грушевського в м.Києві як службова особа, "допустила службову недбалість при виконанні своїх обов'язків, проявляючи слабкість, побоюючись осуду і фізичного впливу з боку оточуючих працівників правоохоронних органів не припинила злочини, які здійснювалися останніми у вигляді фізичного та психічного насильства відносно затриманого активіста "євромайдана" Михайла Гаврилюка, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам потерпілого".

Обвинувальний акт відносно начвідділу охорони з угодою про примирення сторін 27.04.2015 переданий до Печерського районного суду міста Києва.

Нагадується, що до цього ГПУ закінчила досудове розслідування щодо п'яти правоохоронців, які Печерським районним судом міста Києва вже визнані винними у скоєнні кримінальних правопорушень стосовно Михайла Гаврилюка.

Нагадаємо, 34-річного активіста з четвертої козацької сотні євромайдана Михайла Гаврилюка 22 січня 2014 співробітниками міліції захопили в полон, відрізали йому оселедець (козацька чуприна) і змусили позувати оголеним на морозі.

Читайте також: Козак Гаврилюк: «Перед новими депутатами є дуже велика спокуса» (відео)