Події
5 травня 2015
Українські контррозвідники запобігли кривавому теракту під Нацбанком та крадіжці літака
Українська контррозвідка навчилася протидіяти російським спецслужбам і показує вражаючі результати своєї роботи.
news-image

Як передає Є, про це в інтерв'ю Лига.net розповів заступник глави адміністрації президента Андрій Таранов. Зокрема, він навів приклади бездоганної роботи українських спецслужб.

17 грудня жінка мала намір підірвати бомбу біля Національного банку України. Перед цією жінкою стояло завдання вбити максимальну кількість українських громадян, що пікетували будівлю, - заявив Таранов. - У день затримання вона доповідала: "Я перебуваю у правого крила". Її куратори цікавилися, де більше скупчення людей. Вона відповідала: "Близько лівого крила". Їй дали команду залишити сумку близько лівого крила і покинути місце вибуху. Контррозвідка затримала жінку в одному з парків у центрі Києва поряд з відомим театром.

Крім того, за словами представника АП, нещодавно контррозвідники затримали начальника штабу авіаційної бригади Нацгвардії, який продавав інформацію про перельоти посадових осіб, які здійснювалися в зоні антитерористичної операції на вертольотах і літаках. А у грудні було затримано капітана ЗСУ, який працював на військовому аеродромі у Кульбакіно. Він мав вкрасти літак. Проте СБУшники вдало провели спецоперацію по затриманню зловмисника.