Події
12 травня 2015
У Росії розпочали "тотальну економію" з культури
В першу чергу буде відмовлено у фінансуванні деяким кіно- і театральним фестивалям.
news-image

Про це заявив Володимир Мединський, глава Міністерства культури Росії, в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє Є.

За його словами, бюджет відомства скоротився на 10%, а внутрішні витрати чиновників на 30%. Зменшення внутрішніх витрат Мінкультури за деякими напрямами сягає мільйонів рублів.

Секвестр передбачав тотальне скорочення всього, у тому числі й грантів. Ми зробили те, що я називаю “бюджетним маневром”, - прямо як Мінфін, тільки навпаки. Ми зманеврували таким чином, що всі наші установи, тобто власне працівники культури, залишилися при своїх грошах, — похвалився міністр, відповідаючи на питання про те, наскільки критичне десятипроцентне скорочення бюджету міністерства.

Також Мединський розповів, що відомство економить на будівництвах, реставраціях, програмах і фестивалях; на 10% скоротився бюджет «Кінотавра», трохи менше – Московського Міжнародного кінофестивалю. При цьому він відзначив, що Мінкультури запустило багаторівневу систему повторної перевірки заявок.

Є ще власні витрати міністерства. Їх ми порізали найбільше: відрядження, телефонія, навіть канцелярія й офісний папір. Ви не повірите, у нас по всіх напрямах після перевірок йде зниження до 30%, — додав Мединський.

В інтерв'ю Мединський особливо підкреслив, що скорочення на 30-50% торкнулися лише внутрішніх витрат відомства. 

Нагадаємо, раніше Мінкультури оголосило про скорочення свого бюджету на 10% відповідно до антикризового плану, Режим економії неофіційно, проте поступово вводиться в Росії.  

Читайте також: У Росії обвалились ключові економічні показники