Губка Боб шкідливий для малечі
Опублікований список мультфільмів, які погано впливають на дітей, ослаблюють їх концентрацію уваги. До таких мультиків учені із США віднесли мультфільм «Губка Боб Квадратні Штани».
news-image

Дослідники з Університету Вірджінії проводили це дослідження за участю 60 дітей, яким вже виповнилися 4 роки, повідомляє «Є».

Всі діти були розділені на 4 групи. Експеримент полягав у наступному: 9 хвилин одна група діток дивилася мультик про Губку Боба, інша група дивилася спокійний освітній мультфільм, а третя група діток просто малювала. Потім їх перевірили на здатність концентруватися і виконувати конкретні завдання.

Ті, діти які дивилися мультик про Губку Боба, продемонстрували дуже низькі показники порівняно з дітками з двох інших груп. 

Цих даних було достатньо, щоб учені рекомендували батькам обирати для своїх малят передачі і мультики з повільним і спокійним перебігом сюжету.

До речі, відносно цього експерименту вчені уточнили деякі неточності: “Губка Боб” призначений для дітей середнього віку, але ніяк не для дошкільнят.

Читайте також: Легендарний мультиплікаційний серіал «Сімпсони» продовжено на два сезони