Події
18 травня 2015
«Кернес зламав мені носа, а потім сказав: якщо хоч одна крапля впаде на килим, мене винесуть вперед ногами» - потерпілий по справі Кернеса (відео)
Один із потерпілих по кримінальному провадженню по справі мера Харкова Геннадія Кернеса вважає евакуацію підсудного інсценізацією.
news-image

Сергій Ряполов, потерпілий вважає сьогоднішнє судове засідання по справі Геннадія Кернеса, яке відбулося в Полтаві – фарсом. А точніше він говорить, що евакуація мера Харкова з залу суду – інсценізація. Про це він сказав у інтерв'ю полтавським ЗМІ.

Я прибув на територію суду у 10:28. Кортеж охорони вже від’їжджав. Приблизно сім хвилин я пробивався через охорону та журналістів до зали суду. Адвокат Гунтарєв по надрукованому тексту заявляв, що була провокація, був пістолет. Він не міг ніде надрукувати текст, тому вважаю, що це була інсценізація. Скоріш усього, ці дії були проплачені самим Геннадієм Кернесом, - говорить Сергій.

Пригадав Сергій Ряполов і події, які послужили причиною цього суду.

Активісти, знімали відео біля готелю, який Кернес знімає практично одноосібно, джипи з російськими номерами та без номерів. Це було ще за часів влади Віктора Януковича. За ними погналися охоронці, частина розбіглася.

А мені зателефонували друзі та попросили виручити Олександра Кутяніна (другого потерпілого – авт.). Стало зрозуміло, що його затримали. Ми домовився про зустріч. Це була наче «ловля на живця». Коли я підійшов до нього мене схопили та відібрали телефони. Били мене, били абсолютно сторонню людину на машині, подумавши, що вона з нами.

Потім відвезли у готель. Там катували, а потім відвели до Кернеса. Геннадій Адольфович розповідав Саші (Кутяніну – авт.), що він скоював хуліганський вчинок. Я заперечив, і Кернес зламав мені носа. Коли пішла кров, він сказав, якщо хоч одна крапля впаде на килим, мене винесуть вперед ногами, - розповів потерпілий.

Читайте також: Кернеса евакуювали із зали суду в Полтаві