Резонанс
19 травня 2015
Автопарк головного "даїшника" України вражає
Близькі члени родини Олександра Єршова, виконувача обов'язків глави ДАІ МВС України, їздять на дорогих елітних автівках вартістю близько 100 000 доларів кожна.
news-image

При цьому, державні номерні знаки «тасуються» між авто, а елітний мотоцикл, на якому їздить сам Єршов, у базі ДАІ значиться як КАМАЗ. Про це повідомляють журналісти "Радіо Свобода" і Першого суспільного каналу «Схеми», передає «Є».

Олександр Єршов засекретив декларації про майно та доходи всього керівного складу ДАІ за 2014 рік, відмовившись надати їх на запит "Радіо Свобода", що є порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації». Сам він заробляв близько 12 тисяч гривень за місяць відповідно до його декларації за 2013 рік. 

Проте журналістами було проведено власне розслідування і з'ясовано, що на старшу доньку Анастасію Єршову, власницю бренду одягу Atelier HandMade, зареєстровано одразу два авто – LEXUS RX 350, на якому їздить Оксана Єршова, дружина начальника ДАІ й мати Анастасії. А також білий Porsche Cayenne, на якому їздить сама Анастасія Єршова. Молодша донька Дарина Єршова їздить на автомобілі Range Rover спортивної комплектації.

При цьому, в реєстрі ДАІ за цими номерними знаками проходить зовсім інше авто – Syang Young 2008 року випуску, записане на громадянина Латвії Дмитра Махліна. На самого Єршова зареєстрований автомобіль Toyota Land Cruiser, єдиний офіційно зазначений у його декларації, проте за цим номером проходить вантажівка КАМАЗ.

Крім того автопарк Єршова поширюється й на його інших родичів. Ціла низка елітного автотранспорту з «сімейними» держзнаками зареєстрована на ім’я найближчих родичів дружини голови ДАІ. Наприклад, на матір та брата зареєстровано по позашляховику Land Cruiser.

Проте не лише дорогими автівками можуть похвалитися рідні Єршова. Публічні акаунти у соцмережах його доньок рясніють фотографіями з розкішними автомобілями та звітами з далеких подорожей, в які літають бізнес-класом та зупиняються у п’ятизіркових готелях. Наприклад, цими днями Анастасія Єршова перебуває в Каннах, звідки опублікувала фотографію на вечірці з Періс Хілтон.

Раніше Єршов інформував, що у родини, як і зазначено в декларації, є лише один автомобіль. Крім того, у телефонній розмові він заявив наступне:

Мої доньки ведуть власне життя. Це їхній бізнес – я не втручаюся.

Проте журналісти довели, що він приховав від громадськості свої реальні доходи. 

Нагадаємо,  Олександр Єршов раніше працював керівником Управління ДАІ ГУМВС України в Харківській області. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив Олександра Єршова на посаду виконувача обов'язків голови ДАІ МВС України 4 квітня 2015 року, після того, як у відставку з посади пішов Олександр Сіренко.

Читайте також: Журналісти в шоці: донька Чеботаря подала на них до суду