Суспільство
3 червня 2015
Віталій Кличко відкрив ралі електрокарів та запросив до Києва принца Монако (ФОТО+ВІДЕО)
Сьогодні у столиці України стартував четвертий заїзд електрокарів.
news-image

Як повідомляє «Є», цьогоріч ралі, яке вже стало доброю традицією, започаткованою принцем Монако Альбером II, стартувало у Києві.

 

Ралі на електромобілях триватиме до 10 червня. Згідно з правилами марафону, кожен, хто бажає, може проїхати від Києва до Монте-Карло через 17 міст Європи. Однак є єдина умова - наявність електричного транспортного засобу.

Основною метою цього заходу є привернення уваги жителів планети до проблем захисту довкілля та зниження викидів вихлопних газів шляхом переходу на екологічно чистий вид транспорту. 

Я пам'ятаю, як вперше сів за кермо електрокара, - поділився із присутніми на Михайлівський площі мер Києва Віталій Кличко. - Це було дуже приємно. Вважаю, що за електричними автомобілями майбутнє. То ж вірю, що проведення цього заходу - це ще один крок до нового Києва. Більш екологічно чистого та європейського. 

Крім того, міський голова столиці передав принцові Монако презенти від КМДА та запросив його до нашого світлого міста.

У змаганнях приймають участь чотири команди з України, дві з Естонії та команда з Чехії. Проте до Києва приїхали також й учасники без команди. "Фішкою" ралі є те, що не існує єдиного маршруту, яким повинні їхати водії. Потрібно лише проїжджати міста, зазначені у програмі, та заряджатися у відведених для цього місцях.

Серед українських учасників була й автівка КМДА - красуня-"Тесла", якою на початку маршруту керував особисто Віталій Кличко.

Після того, як учасники змагань відвідають 10 країн і 17 міст Європи, Його Світлість Принц Монако Альбер II нагородить переможця біля свого палацу в Монте-Карло.