Події
15 червня 2015
"Співробітники" посольства України у Франції та Служби зовнішньої розвідки України приїхали в Луганськ та заявили, що "у Києві зрадники та фашисти"
Чоловіки, які є братами, повідомили, що вони відмовилися працювати на українську владу через незгоду з політикою Києва.
news-image

У Луганську відбулася прес-конференція осіб, що називали себе "співробітником посольства України у Франції" та "співробітником Служби зовнішньої розвідки України", передає «Єдність».

Зокрема, чоловіки, які є братами, повідомили, що вони відмовилися працювати на українську владу через незгоду з політикою Києва. 

Екс-співробітник СЗРУ Олексій Мірошниченко підкреслив, що він і його брат Юрій, який працював в українському посольстві в Парижі, прийняли рішення повернутися у "ЛНР".

Ніяких розвідданих ми не передавали і не збираємося передавати. Рішення ми прийняли добровільно, ніхто нас не примушував. 
Ми більше не можемо миритися з тим, що діється в Україні. Там засіли зрадники, фашисти, агенти спецслужб, які ведуть країну до краху, - заявив Олексій Мірошниченко.
Ми давно з братом хотіли повернутися на батьківщину. Просто не представлялася така можливість. Опрацьовували плани, щоб зв'язатися один з одним , і зробити це одночасно, - розповів екс-співробітник Служби зовнішньої розвідки.
Самою крайньою точкою стало для мене те, що йде цілеспрямоване винищення народу Луганська і Донецька. Скільки дітей загинуло. Ніхто не очікував, що таке в нашій країні може статися. Як вони називають це антитерористичною операцією - це явний геноцид, - наголосив Олексій Мирошниченко.

Крім того, Олексій Мирошниченко заявив, що "бійці каральних батальйонів" розстрілюють молодих призовників з числа військовослужбовців ЗСУ. 

Що стосується злочинів, то в основному ними займаються територіальні батальйони, або, як їх ще називають, каральні. Відомі факти, що вони розстрілювали молодих призовників ВСУ, які намагалися втекти з передової під час реальних бойових дій. Крім того, відомі факти, коли вони кидали тяжкопоранених військових своїх же, не вивозячи їх , - розповів Мирошниченко.

"