Суспільство
30 червня 2015
Ляшко - Гройсману: "Ти мене сосунком обзиваєш???” - скандал у Раді (відео)
На засіданні Верховної Ради спалахнув скандал між Ляшком, Луценком та Гройсманом.
news-image

У вівторок, 30 червня, під час пленарного засідання у Верховній Раді лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив про порушення на довиборах на 205 окрузі на Чернігівщині, повідомляє «Єдність» із посиланням на Еспресо TV.

Ляшко вважає, що на окрузі проштовхують надто молодого кандидата, якого він назвав "сосунком". Також у ході обговорення законопроекту Ляшко розкритикував голову ЦВК Михайла Охендовського, який нібито повинен “привести” до фінішу голову ДУСі Сергія Березенка.

Це ганьба, це знущання над Майданом, коли молодого пацана-сосунка (Березенко – ред.), якому тільки гей-паради в Чернігові проводити, які вони там анонсують, вони втягують його сюди в парламент, вони хочуть грабувати українську чернігівську землю, так як вони грабували разом з Черновецьким (екс-мер Києва – ред.), разом з Олесиком Довгим (колишній заступник Черновецького – ред.), який тут сховався за депутатською недоторканністю.

Тепер ця шайка-лійка знову хоче за рахунок підкупів і фальсифікацій пролізти в стіни українського парламенту. І найсумніше, що все це освячується з Адміністрації Президента, – виступив Ляшко.

Звідти (АП – ред.) йдуть спроби фальсифікувати вибори. І тому відомого ”підр**уя“, пройдисвіта Охендовського за майбутні фальсифікації на 205-му окрузі нагородили Орденом Ярослава Мудрого. Ярослав Мудрий в труні перевертається, коли “підр**уі “, “прора**уі” охендовські носять його ордени. Це ганьба, – обурювався Ляшко з трибуни.

Йому не дали договорити і відключили мікрофон. Слідом за Ляшком на трибуну вийшов лідер БПП Юрій Луценко і закликав колег по парламенту до конструктивної роботи, щоб розглянути законопроект.

У разі неприйняття цього законопроекту вибори просто не відбудуться. І фракції, які хочуть зірвати вибори, зараз знаходять різні приводи, щоб не голосувати. Я, звичайно, розумію, що … хтось краще знає про сосунків усе. Про сосунків – це не до нашої фракції (сміх і оплески в залі – ред.), ми висуваємо кандидата в депутати. Ідіть на вибори і перемагайте або програвайте! А сосунками займайтеся у вільний від роботи час, – сказав Луценко і підкреслив важливість голосування за законопроект про вибори.

Після цього Ляшко з місця попросив час для репліки.

Давайте так дивитися колеги, ви хочете репліку? Якщо у нас є тут, у цьому залі народний депутат з прізвищем Сосунок, я готовий дати йому слово, – сказав Гройсман (сміх і оплески в залі – ред.).

Після цього спікер почав говорити про законопроект.

Дай слово! Ти мене сосунком обзиваєш? – звернувся до Гройсмана Ляшко.

Між спікером і нардепом розгорілася суперечка, і звук на трибуні відключили. Разом з Ляшком до президії підійшли його колеги по фракції.

Все нормально, заспокойтеся. Сядьте на місця. Це … особливості характеру, - сказав Гройсман після того, як Ляшко з соратниками повернувся назад в зал.

Потім почалося голосування за основу законопроекту про вибори 2052а, який депутати все-таки провалили.

Читайте також: "Блок Петра Порошенка" ініціює відставку Квіташвілі