Війна
2 липня 2015
"Забайкальського добровольця, що воював у Донбасі, кинула держава" - у РФ збирають гроші на лікування обгорілого бурята
Найманець воював під Дебальцевим.
news-image

Сьогодні у російському виданні "Тайга.інфо" з'явилося повідомлення про те, що колектив Могойтуйського районного суду оголосив збір коштів для допомоги своїй колезі Цицигме Батомункуєвій, син якої отримав сильні опіки «під час служби в збройних силах РФ», передає «Єдність».

Раніше «Нова газета» взяла інтерв'ю у постраждалого, згідно з яким той обгорів у танку.

У спеціаліста 1 розряду Могойтуйского районного суду Батомункуєвої Цицигми Батомункуєвни трапилася біда. Під час служби в збройних силах РФ її син отримав сильні опіки I, II, III ступенів. На сьогодні зроблено кілька операцій з пересадки шкіри, операції будуть робити ще, також він потребує тривалого лікування та реабілітації,- йдеться на сайті управління судового департаменту Забайкальського краю.

У повідомленні наголошується, що у Батомункуєвої п'ятеро дітей. 

У той же час аналогічне повідомлення з'явилося в «Однокласниках» у  співтоваристві «Забайкалля - про наболіле». Текст називається «Забайкальського добровольця, що воював у Донбасі, кинула держава».

Нагадаємо, інтерв'ю з бурятським танкістом Доржі Батомункуєвим у березні опублікувала «Нова газета». Видання стверджувало, що він воював під Дебальцевим.

Мати хлопця в квітні заявила, що він не давав інтерв'ю «Новій газеті». Жінка також повідомила, що її син знаходиться у важкому стані, а його родина не отримала жодної допомоги від держави. Однак заява в даний час недоступна для читачів.

Читайте також: "ЛНР" і "ДНР" звернулися до глав США, Франції та Німеччини з вимогою "вплинути на Порошенка"