Суспільство
9 липня 2015
Для позову до ЄСПЛ: мін'юст просить українців дати свідчення проти РФ
Міністерство юстиції розмістило на своїй офіційному сайті анкету та методичні рекомендації для громадян України, які постраждали внаслідок агресії Російською Федерацією на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу відомства, опитування з використанням даної анкети можуть проводити неурядові організації, вищі навчальні заклади та інші установи для збору інформації безпосередньо від осіб, які постраждали внаслідок порушення їх прав, гарантованих Конвенцією про захист прав людини та основних свобод, Російською Федерацією на окупованій території Автономної Республіки Крим та  Севастополя, а також у південно-східних областях України.

Цю інформацію використовує урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини при підготовці чергової міждержавної заяви "Україна проти Російської Федерації".

Приведення таких фактів у міждержавному заяві та підтвердження їх відповідними свідоцтвами конкретних осіб, які перебуватимуть в анкетах, значно підсилять позицію уряду, представлену в Європейському суді з прав людини, - зазначили у мін'юсті.
Читайте також: Російський призовник подав позов на Росію до Євросуду