Війна
12 липня 2015
Плотницький заборонив ввозити до "ЛНР" ліки
Ватажок бойовиків заборонив ввезення лікарських засобів і виробів медичного призначення з території України.
news-image

Громадський діяч Дмитро Снєгирьов пояснив це тим, що бойовику потрібно повернути кошти, вкладені в фармацевтичну компанію, передає «Єдність».

Про це він написав на своїй сторінці в фейсбуці.

За словами Снєгирьова, Ігор Плотницький довгий час працював в обласній інспекції у справах захисту прав споживачів та займався перевіркою підприємств та стягненням штрафів.

"Посада давала йому можливість «рєшать вопросы» за кругленькі суми – вельминешановний пан був звичайним хабарником. Злодійська натура далася взнаки і коли він очолив фейкову «республіку ЛНР».",- написав активіст.

Снєгирьов нагадав, що 15 січня 2015 року в Луганськ була завезена велика партія контрабандного спирту. За інформацією, цей спирт завезли на Луганську фармацевтичну фабрику «Фармація» для виготовлення лікарських засобів.

В самопроголошеній республіці пообіцяли, що фабрика випускатиме препарати вартістю не більше 40 гривень.

"З популістських міркувань такий «хід конем» досить вдалий, особливо в умовах зубожіння луганчан. Наваритися Плотницький та компанія збиралися на продажу ліків на території України. До речі, як би там не розповідав про блокаду окупованих територій голова Луганської військово-цивільної адміністрації області Москаль, через зону розмежування вільно курсують різноманітні товари, і це незаперечний факт.",- наголосив Снєгирьов.

Отже, як стало відомо так званий «Радмін ЛНР» заборонив ввезення лікарських засобів і виробів медичного призначення з території України до Луганської області.

"Плотницький «попав» на кругленьку суму грошей, яку він вклав у «віджате» луганське підприємство. Тож теперь мешканці окупованих територій залишаться без потрібних їм ліків – російські дорожчі, і не завжди відповідної якості, а те, що вироблятиме «Фармація», навряд чи покращуватиме здоров'я хворих людей.",- підсумував активіст.