Суспільство
13 липня 2015
Москаль вважає, що бійня в Мукачеві – наслідки подій минулорічної давнини
На думку очільника Луганщини, якби минулого року міліція дала жорсткий відпір озброєним бандитам, теперішньої кривавої бійні в Мукачеві не сталося б.
news-image

Теперішня бійня в Мукачеві – наслідки подій ще минулорічної давнини.  Про це написав керівник Луганщини Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті, повідомляє «Єдність».

26 березня 2014 року, одразу після захоплення «Правим сектором» дачі «Ведмежа діброва» на Закарпатті, я, як народний депутат України, відправив урядову телеграму міністру МВС, в.о. Генпрокурора України та начальнику УМВС у Закарпатській області з вимогою жорстко відреагувати на сам факт захоплення та провести службове розслідування щодо бездіяльності правоохоронних органів із цього приводу, - заявляє Г.Москаль.

На думку Геннадія Москаля, на той момент не мало значення і'мя володаря дачі. Неприпустимим був факт того, що озброєні автоматами Калашникова люди напали на міліцейську охорону (відділ Держслужби охорони УМВС) і роззброїли її, після чого без будь-якого слідства й суду захопили чужий об’єкт. 

Як повідомив очільник Луганщини, реакції на його заяву не було, злочинці не були затримані, незаконна зброя не вилучена.

Саме тодішня безкарність породила сьогоднішнє Мукачеве – війну за контроль над трафіком через зелений кордон, по якому з України величезними партіями переправляються цигарки та нелегали, а в зворотному напрямку – синтетичні наркотики. Через зелений кордон іде 95 відсотків контрабанди. Це величезні, багатьомільйонні прибутки, за які почалася війна із застосуванням кулеметів та гранатометів, - написав Москаль.

Також Геннадій Москаль зазначив, що наразі всі зусилля Президента, уряду та інших владних інституцій щодо лібералізації візового режиму, зупинилися в Мукачеві.

Я вважаю, що в теперішній ситуації голова Закарпатської ОДА, прокурор області, начальники УМВС, УСБУ, митниці та прикордонної служби не повинні чекати рішення Президента чи уряду України, а мають добровільно скласти повноваження.

А народні депутати від Закарпатської області, котрі прекрасно знали про проблеми на зеленому кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Польщею та Румунією, а деякі й прямо задіяні в тепершніх розбірках -добровільно скласти депутатські мандати.

Після цього Верховна Рада має призначити позачергові вибори, а закарпатці у зв’язку з останніми подіями та переоцінкою цінностей – вибрати достойних депутатів, - підсумував Москаль.