Київ
22 липня 2015
Кличко очолює рейтинг кандидатів у мери Києва
За даними соцопитування міський голова Києва Віталій Кличко лідирує в рейтингу кандидатів на посаду мера Києва.
news-image

Соцопитування проводилось Інститутом аналізу та прогнозування та Українським інститутом соціальних досліджень ім. А. Яременко, повідомляє «Єдність» з посиланням на НашКиев.

Лідером електоральної думку жителів Києва є нинішній мер Києва Віталій Кличко. На сьогодні його рейтинг становить 22,3%, і в наявності значний відрив від його основних конкурентів, - повідомив експерт Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка Олег Василенко, представляючи результати дослідження у вівторок.

За позафракційного народного депутата Борислава Березу проголосували б 9,1% всіх опитаних, екс-главу Київської міської держадміністрації, депутата Київради від "Батьківщини" Володимира Бондаренка підтримують 7,8%, народного депутата фракції "Свобода" Юрія Левченка - 7,0%.

Не мають наміру брати участь у виборах 13,7% респондентів, не визначились з вибором - 18%.

Таким чином, серед тих, хто візьме участь у виборах, за Кличка готові проголосувати 25,8%, за Березу - 10,5%, Бондаренко - 9,0%, Левченко - 8,1%.

У той же час, за словами Василенка, найбільше прихильників Віталія Кличка - це молоді люди, які не виявляють великої активності на виборах.

Тому сьогодні не можна сказати, що на даний момент є однозначний фаворит на наступних виборах мера, - резюмував він.
Читайте також: Сьогодні мер Києва святкує день народження