Україна
29 липня 2015
Арсеній Яценюк хоче роздати воякам АТО "тіньові" землі
Глава уряду Арсеній Яценюк доручив віце-прем’єру, міністру регіонального розвитку Геннадію Зубку провести нараду з керівниками органів місцевої влади щодо надання безоплатних земельних ділянок учасникам АТО.
news-image

Про це йшлося на засіданні Кабміну у середу, повідомляє прес-служба КМУ.

Нехай вам доповідатимуть про те, які конкретно земельні ділянки зарезервовані за учасниками АТО для того, щоб норма закону, а саме надання безоплатної земельної ділянки для учасника антитерористичної операції, була виконана, - сказав він.

За словами Яценюка, є маса різного роду землі, яка знаходиться, наприклад, в управлінні національних академій: "Ця земля не зареєстрована і знаходиться в тіньовому обороті. Свята справа, щоб ця земля потрапила до тих людей, які зі зброєю в руках захищали країну".

Зокрема, за інформацією, яку надали Прем’єру, на Волині близько 70 гектарів землі перебуває в управлінні однієї з національних академій.

Глава уряду дав кілька доручень: "Перше – єдиний реєстр, скільки землі видали учасникам АТО. Друге – скільки надійшло заяв. Третє – скільком відмовлено. І четверте – конкретні земельні ділянки, які зарезервовані і виділяються виключно для учасників антитерористичної операції. Це програма, обов’язкова для всіх органів місцевої влади".