Події
3 серпня 2015
Росія відкрито перекинула до Донбасу нові комплекси радіоелектронної боротьби (ФОТО+ВІДЕО)
У прихованій війні проти України Росія не тільки утилізує застаріле озброєння, техніку та боєприпаси, але й активно випробовує нові зразки зброї, а також різні цільові військові комплекси.
news-image

Як повідомляє «Єдність», із посиланням на групу InformNapalm, системи ППО, зв'язку та комплекси РЕБ міцно увійшли в арсенал "російських відпускників" і "потомствених шахтарів", що воюють на Донбасі.

Згідно з OSINT-дослідженням команди, новітній російський комплекс радіоелектронної боротьби "Борисоглібськ-2", який складає технічну основу частин РЕБ тактичних з'єднань, було перекинуто до України.

Комплекс призначений для радіорозвідки і радіозаглушення ліній КВ, наземного та авіаційного радіозв'язку, абонентських терміналів у тактичній ланці управління та оперативно-тактичній ланці управління.

Так, 25 липня 2015 у блозі жителя Ростов-на-Дону були розміщені фотографії з описом поїздки по федеральній автомобільній дорозі М-4 "Дон".

На світлинах були відображені комплекси РЕБ "Борисоглібськ-2". У 2009-2010 роках ці комплекси тільки проходили свої перші випробування. А у 2013 році в об'єднання ПВО надійшли близько 8 комплексів РБ-301б "Борисоглібськ-2".

У липні 2014 на полігоні Калиновський в Чеченській Республіці пройшли змагання на кращий екіпаж радіоелектронної боротьби об'єднання ПВО. У змаганнях було задіяно 6 сучасних комплексів РЕБ "Борисоглібська-2". На тактичних навчаннях Східного військового округу в Бурятії на полігоні "Бурдун" у вересні 2014 також використовувався новітній комплекс радіоелектронної боротьби "Борисоглібськ-2", ця техніка надійшла до ВВО в 2014 році.

У 2015 році у війська ЗС РФ планувалося поставити ще 6 комплексів "Борисоглібськ-2". Згодом ці комплекси з'явилися у терористів на території Донбасу.

Читайте також: Російські військові обстріляли позиції ЗСУ дуже дорогими ракетами "Краснопіль"