Події
10 серпня 2015
Україна проінформує ОБСЄ, Євросоюз та НАТО про порушення бойовиками Мінських домовленостей
Петро Порошенко доручив поінформувати ОБСЄ та представників РФ про порушення Мінських домовленостей бойовиками.
news-image

Як повідомляє «Єдність», президент України доручив поінформувати представників місії ОБСЄ і, через СЦКК, представників РФ про порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків.

Протягом кількох годин бойовики, цинічно порушуючи попередні домовленості, вели артилерійський і мінометний вогонь по наших позиціях в районі Старогнатівк", - доповів президентові начальник Генерального штабу-головнокомандувач Збройних сил України.

Після цього Порошенко дав доручення проінформувати представників місії ОБСЄ і, через СЦКК, представників Російської Федерації про порушення Мінських домовленостей з боку проросійських бойовиків.

Зараз сили АТО проводять заходи, спрямовані на врегулювання обстановки.

Загострення ситуації пов'язують з провокацією проти співробітників спостережної місії ОБСЄ, які працюють у Донецьку, під час якої було знищено 4 автомобілі місії. Таким чином, вважають в Генштабі, бойовики намагаються залякати представників міжнародної організації, чинять тиск на спостерігачів, заважаючи їм об'єктивно подавати інформацію про стан справ у регіоні.

Крім того, за оперативною інформацією на території, що знаходиться під контролем бойовиків, зараз перебуває заступник командувача Сухопутних військ Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов, діяльність якого пов'язують з координацією дій бойовиків.