Київ
11 серпня 2015
Тепер кияни платитимуть за тепло і гарячу воду за новими платіжками
Рахунки будуть приходити на окремих квитанціях.
news-image

До сьогоднішнього дня киянам надсилали одну велику квитанцію з рахунками для оплати послуг з утримання прибудинкової території, на воду із водовідведенням, опалення. Але вже в серпні деякі кияни отримають окрему платіжку за опалення і гарячу воду – сьогодні бланк квитанції показали в "Київенерго", передає «Єдність» із посиланням на Сегодня.

Першими таку платіжку отримають близько 80 тис. жителів 603 будинків столиці, які обслуговують ОСББ та ЖБК. Наприкінці 2015 – початку 2016 рахунки нового формату отримають і інші споживачі, будинки яких знаходяться в управлінні комунальних житлових підприємств, – говорять в "Київенерго".

У компанії пояснюють, що при розробці нового бланка брали до уваги думки киян, тому платіжка стане набагато зручнішою. Принципових відмінностей нової квитанції від колишнього рахунку, який розсилав ГІОЦ, декілька.

По-перше, збільшено кількість рядків для заповнення показань при наявності декількох лічильників (раніше був тільки один рядок). По-друге, передбачено врахування показань багатотарифних лічильників. По-третє, ті кияни, які в кінці місяця нададуть "Київенерго" поточні показання своїх лічильників, отримуватимуть вже автоматично заповнені платіжки.

Читайте також: "Київводоканал" запевняє, що більше не відключатиме воду в спеку