Суспільство
12 серпня 2015
Мустафа Найєм хоче теж пройти поліцейський вишкіл
Депутат від БПП Мустафа Найєм, який курує запуск поліцейської служби на Закарпатті, подав заявку на проходження підготовки патрульного на навчальній базі.
news-image

Про це він написав у Facebook, коментуючи завершення першого етапу відбору майбутніх поліцейських в Ужгороді та Мукачевому, передає «Єдність».

Всього було подано 3564 анкети. Останню - 3564-ю анкету я подав сам і у випадку, якщо пройду всі тести, буду проходити підготовку на нашій навчальній базі на загальних підставах, - повідомив політик.

Такі свої плани Мустафа Найєм пояснив бажанням зрозуміти, як саме готують нових поліцейських.

Навіщо я це зробив? Я вважаю неможливим змінити систему правоохоронних органів, не знаючи і не цікавлячись її азами. Це нешанобливо до людей, які вже присвятили себе роботі в поліції, а набуття таких знань і досвіду, впевнений, допоможуть мені надалі. Патрульно-постова служба - це перша сходинка в системі, і я хочу знати і розуміти, як і чому вчаться майбутні поліцейські. Не з чиїхось слів, а сам, - пояснив він.

Водночас він відзначив, що таке навчання не суперечить статусу депутата, адже буде вважатися академічною відпусткою. Також він планує відмовитися від стипендії, передбаченої для курсантів.

Також Мустафа Найєм написав, що, вочевидь, не буде реально патрулювати вулиці на Закарпатті, у випадку завершення відповідної підготовки, але планує відшкодувати державі її вартість.

За його інформацією, конкурс на одне місце на курси підготовки поліцейських на Закарпатті становить 15,5 осіб на місце.

Читайте також: На всі руки майстер: Найєм наглядатиме за створенням патрульної служби на Закарпатті