Київ
13 серпня 2015
Київ буде опалюватися африканським вугіллям, російського не буде - Петро Пантелеєв
Заступник київського міського голови Петро Пантелеєв запевнив, що столиця готова до опалювального сезону.
news-image

Взимку столиця буде опалюватися вугіллям із Південної Африки. Про це сьогодні повідомив журналістам заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент «Єдність»

Наразі у Києві працює три ТЕЦ, які не тількі підігрівають воду, а ще виробляють електроенергію. Дві з них працюють на газі, одна працює на вугіллі, зокрема - Дарницька ТЕЦ. На сьогоднішній день запасів вугілля вистачає для плідної роботи, а проплачені контракти із Південною Африкою нам дозволяють спокійно себе відчувати. Так, на перше жовтня, маємо 120 тисяч тонн вугілля, якого вистачить на три місяці опалювального сезону. Надалі воно буде постійно підвозитись протягом зимового періоду. Вугілля ми купуємо по 65 доларів за тонну і будемо отримувати його виключно з Південної Афріки, російського не буде, не плануємо, - зазначив Пантелеєв.
Щодо газу, то наразі у нас всі газові котельні працюють, газ поставляється по контрактах вчасно, проблем немає, - розповів заступник міського голови.

Стосовно підготовки будинків до опалювального сезону, то Петро Пантелеєв зазначив, що по статистиці, вже готові 80 відсотків будинків столиці.

Втім, він зауважив, що інформація на бумазі під час перевірки дуже сильно відрізняється від того, що є насправді.

Що ми вимагаємо в першу чергу від тих осіб, які готують будинки? У нас повинний бути готовий не тільки тепловий фонд, але, також електрощитова. Ми виділили на кожен район по мільйону гривень на підготовку електросистем будинків. По статистиці, 80 відсотків будинків готові, але, ця статистика поки що на бумазі. Зараз ми перевіряємо райони і бачимо, що є недопрацьовані питання. А відповідальні особи прозвітували, що все добре і все готове до сезону. Минулого року ми вигнали з роботи 4-х начальників ЖЕКів та 3-х головних інженерів. Цього року, можливо, також будуть звільнені люди. Ми бачимо зараз, що житлові кооперативи краще готують будинки до зими, ніж деякі ЖЕКи. І ми закликаємо громадськість брати участь у контролі будинків до зими. Бо коли підключаються люди - ми маємо набагато кращий результат,- зазначив Петро Пантелеєв.
Читайте також: Служба "1551" - основний комунікатор між киянами та владою - Петро Пантелеєв