Резонанс
25 серпня 2015
Cенцов і Кольченко заспівали гімн України у відповідь на вирок суду (відео)
Після виконання гімну хлопці скандували "Слава Україні".
news-image

В російському Ростові-на-Дону у відповідь на оголошення вироку, український незаконно ув'язнений режисер Олег Сенцов та активіст Олександр Кольченко заспівали гімн України, передає «Єдність» із посиланням на ТСН.

Сенцов та Кольченко заспівали гімн після питання судді "чи зрозумілий їм вирок". Вони заспівали гімн попри вимогу дотримуватися порядку. Потім хлопці крикнули "Слава Україні". У залі суду дехто з присутніх відповів "Героям слава".

Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії строгого режиму. Своєю чергою, Кольченка засудили до 10 років.
Прокуратура вимагала для режисера Олега Сенцова 23 роки ув'язнення у колонії суворого режиму. Для Кольченка вимагали 12 років ув'язнення.

Вирок не є кінцевим, його оскаржуватимуть у апеляційному суді.

Крім того, адвокати Сецова звернуться до європейського суду з прав людини, і наполягатимуть на повному виправданні режисера.

Нагадаємо, 11 травня 2014 року Сенцов вийшов на акцію протесту в Сімферополі, де був затриманий ФСБ РФ за підозрою в тероризмі. За деякий час Сенцова перевезли до Москви, у слідчий ізолятор в Лефортові. 

Читайте також: Суд засудив українського режисера Сенцова до 20 років колонії