Політика
28 серпня 2015
Депутат УДАРу: Ми вірили в лідера, але лідер не повірив у нас
Депутат від партії УДАР Єгор Фірсов вважає, що "Солідарність" президента Петра Порошенка поглине перспективну політичну партію Віталія Кличка.
news-image

Про це він сьогодні написав у Facebook, саме тоді, коли проходив з'їзд, на якому УДАР і "Солідарність" повинні об'єднатися, передає «Єдність».

Сьогодні досить сумний день для мене. ... політсила президента збирається просто поглинути УДАР, після чого партія, якій я віддав стільки років і емоцій, просто зникне і стане частиною історії, - констатує депутат.

Він пригадав, як прийшов у партію в 2011 році, коли про неї на Донбасі й не чули, з яким завзяттям працювали з молодими однопартійцями заради того, щоб змінити тогочасну політичну систему, і яке враження справив на молодого Фірсова відомий боксер і політик-початківець Віталій Кличко.

Пам'ятаю себе в 2011, як боявся виступити на з'їзді, як познайомився з Кличком. Це було неймовірно, тому що для мене Кличко був міфічним героєм, зіркою з телевізора. У школі в мене був зошит, на якій він був зображений з чемпіонським поясом і в рукавичках. І раптом я опинився персоною в його команді, - ділиться спогадами Єгор Фірсов.

Нелегко довелося працювати молодій азартній команді в умовах Донеччини. Фірсов пригадує, як було важко і водночас цікаво, з якими труднощами й небезпекою для життя стикалися, проте партія у підсумку пройшла до парламенту. 

Важко усвідомлювати, що все було даремно, бо я вірив і в лідера, і в партію. Але, на жаль, особливості нашої політичної системи такі, що в партіях нічого не вирішують колективи. Для лідерів їх партії - іграшки. Чесно кажучи, я відразу був проти злиття з "Солідарністю", про що відкрито говорив колегам і Віталію Кличку. Багато їздив по областях, відповідав за партійне будівництво, говорив з людьми на місцях, які, як і я, багато віддали партії, старалися, працювали. Коли я говорив, що ми можемо піти на вибори, як окрема сила, це зустрічали з величезним ентузіазмом. Не дивлячись на те, що рейтинг наш відчутно впав, УДАР - не та партія, яка існувала на папері. У нас майже в кожному місті був актив. Найчастіше, це люди, які в партії ще з 2010 року, коли рейтинг був 1%. Вони вірили в лідера, але ... лідер не повірив у них, - написав Фірсов.

Він також говорить, що не всі його колеги по партії згодні з об'єднанням з "Солідарністю", хоча не готові відкрито про це говорити. 

Партійний квиток Солідарності мені не потрібен - вступати в цю силу я не буду! "Іноді, щоб збитися зі шляху, досить йти в ногу з усіма ...", - підсумовує депутат.
Читайте також: Луценко: БПП йтиме на вибори спільно з УДАРом